Natuurlijke bescherming zonder aluminium

Van mensen die aandacht besteden aan hun lichaamsverzorging en fysieke verschijning wordt gezegd dat ze voordelen hebben in vele delen van het privé- en openbare leven. Maar wat helpen goed verzorgd haar, een heel klein beetje make-up en een lekker parfum je als je deodorant een flop is en zweetvlekken onder je oksels zichtbaar worden? Jezus! Voor veel mensen is zo'n scenario ronduit afschuwelijk. Want mensen die echt op hun hygiëne letten, laten toch geen zweetvlekken zien? Eén ding is in ieder geval zeker: de manier waarop wij over natuurlijke, normale transpiratie denken, is al abnormaal geworden.

Doeltreffendheid - het criterium voor kwaliteit?!
Om de piepkleine sporen van zweet te verbergen, gebruiken mensen de meest creatieve methoden, variërend van zelfgemaakte saliethee tot antitranspiratiemiddelen met een hoge dosis aluminium. Terwijl sommigen nog steeds de voorkeur geven aan aluminiumhoudende antitranspiratiemiddelen, proberen gezondheidsbewuste consumenten echter nieuwe wegen te bewandelen: zij houden zich aan een evenwichtige voeding en geven de voorkeur aan natuurlijke deodorants.

Als het erom gaat de transpiratie te verminderen, is het belangrijkste criterium de doeltreffendheid. En natuurlijke deodorants kunnen de conventionele deodorants gewoon niet bijhouden, denken de meeste mensen. Maar, dat is verkeerd! Een natuurlijke deodorant kan in feite even doeltreffend zijn als een conventionele. Wie wil overschakelen op een natuurlijke deodorant moet gewoon geduld hebben, want zijn lichaam kan tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de natuurlijke formule. Daarom kan het een paar weken duren voor de nieuwe deodorant effect heeft.

Waarom kiezen voor een natuurlijke deodorant?
Voor veel mensen is de dagelijkse deodorant even belangrijk als hun kopje thee 's morgens. Maar slechts weinigen zijn echt geïnteresseerd in de echte ingrediënten van hun favoriete deodorant, waar de formule op gebaseerd is en waarom hij zo aangenaam ruikt. In feite wordt gezegd dat veel van de ingrediënten die in conventionele producten worden gebruikt, de gezondheid van de mensen negatief beïnvloeden. Sommige van deze ingrediënten zouden zelfs het risico op kanker kunnen verhogen. Bijzonder twijfelachtig zijn ingrediënten zoals parabenen, aluminium, synthetische stoffen en verschillende emulgatoren. En toch kunnen mensen ze gemakkelijk vermijden - door voor een natuurlijke deodorant te kiezen.

Natuurlijke deodorants zijn uitsluitend gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en brengen daarom de gezondheid van de mensen niet in gevaar. Omdat ze geen bewaarmiddelen bevatten, zijn ze ook veel huidvriendelijker en veroorzaken ze minder huidirritaties dan conventionele cosmetica. Terwijl conventionele deodorants door hun ingrediënten allergieën en andere lichamelijke reacties kunnen veroorzaken, is een natuurlijke deodorant veel vriendelijker voor de huid en veroorzaakt hij aanzienlijk minder allergieën. Vooral op lange termijn is een natuurlijke deodorant daarom de betere keuze.

Er zijn echter nog veel meer redenen om bij de volgende winkelronde eens goed naar natuurlijke cosmetica te kijken. In tegenstelling tot veel andere producten zijn natuurlijke deodorants gegarandeerd vrij van aluminium. En dat is doeltreffend! Inderdaad, de oplossing hoeft niet altijd aluminium te zijn, als je onaangename zweetvlekken tijdens warme zomerdagen of je dagelijkse workout wilt vermijden. Zelfs natuurlijke deodorants kunnen dat. Als je echter absoluut aan de veilige kant wilt zijn, moet je op zoek naar producten die arrowroot-extracten en bicarbonaat bevatten. Deze ingrediënten absorberen vochtigheid en kunnen je oksels vrij houden van onaangename vlekken.

Om je gezondheid een plezier te doen, moet je zeker een natuurlijke deodorant proberen. Want één ding weten we zeker: het hoeft niet altijd aluminium te zijn. Ook natuurlijke deodorants kunnen je doeltreffend beschermen tegen geurtjes en nattigheid - je moet alleen een beetje geduld hebben.