langdurige deodorant bescherming gebaseerd op de kracht van de natuur

Iedereen kent het: de uitdaging om een nieuwe deodorant te vinden. Meestal is het het simpele feit dat onze deodorant thuis leeg is, wat ons op het idee brengt om iets anders te proberen. Maar soms is het ook een vaag gevoel van verandering, het verlangen naar een nieuwe geur of een nieuw debat over één van die controversiële ingrediënten. En daar gaan we dan: als we voor de winkelrekken staat, kijken we even rond tussen de vele producten. Daar is de deodorant die vroeger in groep 7 en 8 de favoriet van de meisjes was. En daar is degene die ik ken van al die tv-reclames. Dit moet de nieuwe bestseller zijn onder de gymnastiek-mama's. Tenminste, ik herken het ontwerp. Op het etiket staat dat het fris en vrouwelijk ruikt - wat suggereert dat het de enige deodorant was die met deze kenmerken wordt gepromoot. Eerlijk gezegd, wat dacht je van iets echt bijzonders? Een nieuwe formule, misschien een natuurlijke deodorant ?

Hoe groter de keuze, hoe moeilijker het is om inderdaad te kiezen,
de juiste deodorant vinden is niet gemakkelijk. Vooral wanneer niet alleen de geur en de doeltreffendheid moeten overtuigen, maar ook de ingrediënten. Daarom zou een natuurlijke deodorant een zeer goede keuze zijn. Maar de meeste drogisterijen bieden eigenlijk dezelfde selectie producten aan: dezelfde merken, dezelfde geuren, dezelfde ingrediënten. En, natuurlijk, hoofdzakelijk conventionele cosmetische producten. Hoewel de vraag naar natuurlijke deodorants toeneemt, verkopen drogisterijen nog steeds maar heel weinig producten. Bijgevolg kan het vinden van een goede, natuurlijke deodorant een hele uitdaging worden.

Toch is een natuurlijke deodorant waarschijnlijk de beste keuze voor je gezondheid. Vooral wat de ingrediënten betreft, stuiten veel conventionele cosmetische producten op kritiek. De publieke verontwaardiging wordt niet alleen veroorzaakt door de beruchte aluminiumzouten, maar ook door parabenen en synthetische geurstoffen die in bepaalde conventionele cosmetica zitten. De kwestie van de controversiële ingrediënten heeft zich inderdaad ontwikkeld tot een slepende kwestie die diverse cosmeticasectoren treft en zo de deur heeft geopend voor talrijke natuurlijke cosmetica zoals natuurlijke deodorants, crèmes en shampoos.

Het probleem? In vergelijkingstests blijven de meeste van deze natuurlijke cosmetica ver achter bij de conventionele cosmetica, zodat de meerderheid van de mensen deze producten met scepsis blijft bekijken. Maar, er is geen reden tot bezorgdheid. De reden hiervoor is eenvoudig: zodra ons lichaam gewend is geraakt aan de formule van conventionele cosmetica, duurt het een tijdje voordat het zich heeft aangepast en reageert op de nieuwe, natuurlijke formule. Het is dan ook logisch dat de natuurlijke deodorant in het begin niet dezelfde doeltreffendheid biedt. Maar dat betekent niet dat hij zijn belofte niet nakomt. We moeten gewoon een beetje geduld hebben.

Een natuurlijke deodorant die echt overtuigt  is nu een unieke deodorant, die gebaseerd is op veganistische ingrediënten van natuurlijke oorsprong, maar ook zijn belofte op het gebied van doeltreffendheid nakomt. Met formules die gebaseerd zijn op natuurlijk bicarbonaat en de kracht van pijlwortelextracten die je oksels vrij houden van nattigheid of zonder bicarbonaat  Maar ook de consistentie is overtuigend. In tegenstelling tot andere natuurlijke deodorants brokkelen ze niet af en laten ze geen resten achter.

 Dus, als je je geen zorgen meer wilt maken over je gezondheid, kies dan de volgende keer voor een natuurlijke deodorant. Ik kan het je alleen maar aanraden.

Over veganistische deodorants
Naast de gebruikelijke cosmetica en deodorants zijn er sinds kort tientallen natuurlijke cosmeticaproducten in de winkels te vinden. Sindsdien zijn deze natuurlijke cosmetica steeds populairder geworden, naar verluidt omdat conventionele cosmetische producten nog steeds onder verdenking staan om controversiële ingrediënten te bevatten. Wat deodorants betreft, ligt de nadruk in dit verband duidelijk op aluminium - een bepaald ingrediënt dat volgens sommigen kanker kan veroorzaken. De fabrikanten hebben echter iets geleerd: tegenwoordig worden er steeds meer aluminiumvrije deodorants op de markt gebracht. En er is meer aan de hand. Vooral producenten van natuurlijke cosmetica proberen hun producten te promoten met een extra verkoopargument als "veganistisch". Maar waar staat dat eigenlijk voor?

Veganistisch - Wat betekent dat?
Terwijl mensen nog steeds debatteren over vermeende twijfelachtige ingrediënten in deodorants, zijn er talloze labels en keurmerken in het leven geroepen om onderscheid te maken tussen natuurlijke cosmetica. Sommige daarvan zijn echter niet zo gemakkelijk te begrijpen voor de consument. Het verkoopsargument "veganistisch" is er daar één van.

Wie in de voetgangerszone op zoek gaat naar een veganistische deodorant, komt er al snel achter dat er in feite een enorm aantal verschillende keurmerken bestaan om natuurlijke cosmetica van elkaar te onderscheiden. Ze staan allemaal voor zogenaamd veganistische cosmetica. Afhankelijk van de certificerende instelling kunnen ze echter verschillen in transparantie en duidelijkheid. Producten die dienovereenkomstig zijn gecertificeerd, zijn absoluut veganistisch, dat wil zeggen dat zowel de producten als het productieproces vrij zijn van ingrediënten van dierlijke oorsprong. Een vegan deodorant  die gelabeld is met de vegan bloem is ook wreedheidvrij, wat betekent dat hij niet op dieren getest is.

Go vegan: waarom kiezen voor een vegan deodorant?
Mensen die besloten veganistisch te leven, deden dat bewust. Veganist zijn betekent niet alleen leven zonder vlees en eieren, het heeft ook te maken met aspecten van dierenwelzijn. Ethisch gemotiveerde veganisten kiezen bijvoorbeeld alleen voor kleding of cosmetica die gecertificeerd veganistisch en wreedheidvrij zijn. Kortom: hun consumentengedrag wordt gekenmerkt door een sterk bewustzijn van dierenwelzijn. En daar hoort natuurlijk ook het gebruik van een veganistische deodorant bij. Een veganistische deodorant gebruiken is voor hen even belangrijk als leven zonder voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Zij die niet willen dat dieren lijden omwille van de lichaamsverzorging van de mens, kiezen bijgevolg ook voor een veganistische deodorant. Wat veel mensen echter niet schijnen te weten, is dat zelfs veganistische deodorants je doeltreffend tegen zweet en geur kunnen beschermen.

Vanuit dit oogpunt is er dus geen reden voor scepsis ten aanzien van veganistische cosmetica en deodorants. Als u bij het winkelen extra aandacht besteedt aan de keurmerken van de Europese Vegetariërsbond, staat u zeker aan de veilige kant en kunt u een schoon geweten hebben jegens onze medemensen op het gebied van dieren.