Moya Matcha is een merk van authentieke Japanse biologische matcha die in de regio Uji in de prefectuur Kyoto wordt verbouwd en al meer dan 800 jaar bekend staat om de teelt van groene thee van de hoogste kwaliteit. De Uji regio staat bekend om zijn vruchtbare grond en schoon water. De groene theeplanten daar hebben ideale omstandigheden voor de groei dankzij de heuvels die voor goed zonlicht zorgen, frequente nevels die delicate bladeren beschermen tegen vorst en een hoge hoeveelheid regen.

Moya Matcha wordt minutieus verbouwd en geoogst op kleine biologische theevelden in familiebezit. Vervolgens wordt het lokaal verwerkt om de kwaliteit van de versheid van al onze soorten te garanderen. De theebladeren worden in speciale opslagplaatsen bewaard bij temperaturen onder nul voordat ze tot theepoeder worden vermalen. Dit helpt om alle kwaliteiten van het theeblad te behouden en een hoog niveau van mineralen en antioxidanten te behouden.

Onze kwaliteit wordt bevestigd door strenge normen, EU-biologische certificering en een Japans biologisch certificaat dat door JONA wordt afgegeven. Dit betekent dat Moya Matcha wordt geteeld op gronden die vrij zijn van pesticiden en dat elke partij zorgvuldig wordt gecontroleerd op mogelijke chemische resten.

Er zijn vier soorten Moya Matcha-thee: premium, traditioneel, dagelijks en culinair. De matchasoorten verschillen niet alleen wat betreft het uiterlijk en het gehalte aan voedingsstoffen, maar vooral ook wat betreft de smaak.

Moya Matcha is een Europees Gemeenschapsmerk dat door het EU-recht wordt beschermd en eigendom is van Moya Europe.