Terugkeren naar een natuurlijke manier van zijn

Onze Aarde is de bron van oneindige middelen voor het herstel en behoud van een goede gezondheid. De kleisoorten die wij aanbieden zijn in de loop van duizenden jaren opgeladen met de vitale energieën van Zon, Lucht en Water. Dit alchemistische proces creëert het meest krachtige genezingsmiddel voor fysieke regeneratie. Onze klei is afkomstig uit de onvervuilde heuvels van het eiland Sardinië en uit het oude vulkanische gebied van de Cote D'Armor in Bretagne.

 

Zuivere klei

Superfijne Montmorilloniet (Calcium Bentoniet) Beige Klei

100% Zuiver Natuurlijk Gedroogd

Uit de heuvels van Sardinië

Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de kwaliteit van de geselecteerde materialen. Onze kleisoorten zijn niet-geïoniseerd, zonder bewaarmiddel, zonder kleurstoffen en komen uit geïsoleerde steengroeven en in een wilde omgeving.

Montmorilloniet klei is Bentoniet klei en bentoniet klei is Montmorilloniet klei. Zij zijn één en hetzelfde ding. Alle soorten bentonietklei worden gegroepeerd onder de Montmorilloniet- of Smectietgroep van kleisoorten.

Montmorilloniet is genoemd naar de vindplaats ervan, Montmorillon, Frankrijk, in de jaren 1800. Bentoniet werd genoemd naar Fort Benton, Montana, in de buurt waarvan het werd ontdekt.

 Ingrediënt: 100% beige montmorilloniet

500 g

Van de Wilde Karpaten

Het natuurlijke mineraal zeoliet, gewonnen uit vulkanisch gesteente, wordt al sinds de oudheid gebruikt voor natuurlijke ontgifting. Tot op heden zijn er meer dan 45 verschillende, natuurlijk voorkomende zeolieten, maar het is alleen in de vorm van natuurlijke Clinoptilolite zeoliet dat het mineraal moet worden gebruikt voor ontgifting kan ook uitwendig worden gebruikt voor gezichts- en lichaamsmasker of worden toegevoegd aan badwater voor een ontgiftend bad.

Door zijn fijn gemicroniseerde deeltjesgrootte heeft Zeolite Natural Detox bath een grotere biologische beschikbaarheid. Om meer te weten te komen over de gerapporteerde voordelen van dagelijkse toevoeging van Zeoliet Clinoptiloliet, vindt u veel informatie online, zoekend op voordelen van Zeoliet Clinoptiloliet.

Ingrediënten: 100% zuiver Clinoptiloliet Zeoliet

450 g

Premium rode klei - De Kleikuur
Deze rode klei wordt gekenmerkt door zijn zuiverheid en kracht. Rijk aan ijzeroxide, dat de klei zijn kenmerkende rode tint geeft. De klei heeft een hoge alkaliteit van 9,2 en heeft een sterke negatieve ionische lading waardoor het gifstoffen uit het lichaam kan absorberen en onttrekken.

Het bevat een rijkdom aan essentiële sporenelementen en mineralen. Deze klei staat bekend om zijn natuurlijke detox capaciteit, zijn werking verhoogt de doorbloeding onder de huid waardoor zuurstof en voedingsstoffen naar de huidcellen worden gebracht.

Wanneer het gebruikt wordt als een gezichts- en lichaamsmasker, zal het helpen overtollige olie te absorberen en gifstoffen te verwijderen, terwijl het tegelijkertijd de huidcirculatie stimuleert, waardoor de huid jeugdig en zacht aanvoelt.

Geschikt voor alle huidtypes, vooral de rijpere huid.

250g

Witte kaolien klei is rijk aan silicium en aluminium silicaat en het staat bekend als de mildste van alle klei. 

Deze kaolien, is van een hoge kwaliteit, ultra puur en schoon. zijn milde en veelzijdige eigenschappen maakt het ideaal voor alle huidtypes, van baby's tot de rijpere huid. Het is efficiënt in het verbeteren van de circulatie naar uw huid. Beneficial voor het beheer van huidaandoeningen, zoals droogheid, acne, rosacea, schade door de zon, huiduitslag en irritaties. Kaolien bevat essentiële en fyto-nutriënten die de huid beschermen en voeden. Historisch gezien stamt het gebruik ervan uit het oude China en werd het door de Romeinen gewaardeerd om zijn geneeskrachtige waarde, Grieken, Egyptenaren en andere inheemse culturen.

250g

Bentoniet PUUR

€ 10,50

Bentoniet PUUR

€ 10,50

Van oudsher gebruikt voor het behoud van een gezonde teint en textuur van de huid, dankzij het hoge gehalte aan sporenmineralen. Vandaag de dag is klei een populair product in veel kuuroorden, en wordt het op grote schaal gebruikt als een natuurlijk middel om een gezonde, jeugdig uitziende huid te bevorderen. 

Onze Calcium Bentoniet is een mineraalrijke klei, gevormd uit verouderde vulkanische as. Een van de grootste eigenschappen van klei is zijn opmerkelijke absorptie/adsorptievermogen. Het heeft een unieke manier om onzuiverheden en toxines uit het lichaam aan te trekken. Simpel gezegd, klei heeft een electro negatieve lading, terwijl onzuiverheden en toxines electro positief zijn. Onze Bentoniet is een van de zuiverste natuurlijke huidontgifters. Het zal zachtjes exfoliëren en dringt diep door in de huid om deze te reinigen van onzuiverheden. 

Gebruik het als een gezichtsmasker, haarspoeling, kompres, detox voet en bad soak.

Natuurlijk geëxtraheerd en zondroog uit de Aquitaine in Frankrijk.

250g

Binnen het ethos van The Clay Cure is een filosofie die ernaar streeft om traditionele en beproefde natuurlijke manieren van genezen naar voren te brengen, door producten en gebruik aan te bieden die ons weer in contact brengen met veel van de oude wijsheid die verloren is gegaan en onderdrukt onder een zee van chemicaliën, winst en 'gemakken', die zowel ons innerlijke als uiterlijke bestaan schaden.

 

De verpakking van The Clay Cure is in lijn met de filosofie voor hun innovatieve, unieke en fantastische melanges. In een tijd waarin we nu geconfronteerd worden met de ernstige gevolgen van een maatschappij die winst en haast belangrijker vindt dan zuiverheid, gezond verstand en behoud, is het steeds belangrijker dat we terugkeren naar een meer natuurlijke manier van leven. Hoewel de verpakkingen van de Clay Cure nog steeds handig en functioneel zijn, ligt de nadruk vooral op het inrichten van producten die het contact met onszelf en de natuur herstellen, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en met maximale zorg en vriendelijkheid. red more

 

Bij the Clay Cure worden alleen 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt, die geen schade berokkenen aan de mensen of de Aarde waar we deel van uitmaken. Vanaf het begin heeft de Clay Cure ernaar gestreefd dezelfde symmetrie te bereiken in de verpakking, als pionier van verandering in een wereld die is onderworpen aan de petrochemische industrie. Zonder de zuiverheid op te offeren van de ethisch verkregen ingrediënten die ze gebruiken in hun ontluikende bedrijf, zijn ze effectief toegewijd aan de overgang naar een volledig natuurlijke, ecologische, biologisch afbreekbare en ethisch duurzame oplossingen voor hun verpakkingen. Naarmate onderzoek en beschikbaarheid het mogelijk maken om de Clay Cure's doelstelling van 100% natuurlijk te realiseren, blijven ze in de voorhoede, innoverend met het eigenbelang van Moeder Aarde in het hart.

 

Voor de Clay Cure zijn mens en milieu één en dezelfde. Dit verklaart waarom Clay Cure eigenaars Ana en Zeljko, waar mogelijk, kiezen voor plantaardige en werkelijk milieuvriendelijke grondstoffen, niet afgeschrikt door winstbejag en zelfverheerlijking. Zij zijn leiders in deze nieuwe millenium, werkend in schril contrast, in de in diskrediet gebrachte, door winst gedreven kapitalistische wereld van vandaag.

 

Met een grote focus op het volledig verminderen van verpakkingen, vindt u navulzakken beschikbaar voor veel producten. Ana en Zeljko zijn niet alleen met elkaar getrouwd, maar voelen zich ook verbonden met de natuur. Deze verbintenis vertaalt zich in een vastberaden engagement om de doctrines van voorvervaardiging en eenmalig gebruik uit te roeien die de overhand hebben in de meeste artikelen van de hedendaagse productie.

 

Op dezelfde manier helpt de rauwheid van de toepassingsprocessen die door de Clay Cure worden aangemoedigd, ons om ons te verbinden met de aarde en Moeder Natuur zelf. De voordelen voor het milieu zijn verbluffend en revolutionair. Geen schadelijke spuitbussen, weinig ingewikkelde en niet recyclebare verpakkingen, weinig afval.

 

Tegelijkertijd krijgen we de kans om meer hands-on en aanwezig te zijn in wat we doen. Het gaat meestal om het toevoegen van bronwater aan poeders, mengen, dompelen of wrijven. Deze zachte en waardige benadering moedigt hun snel groeiende klantenkring aan, om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de verzorging van hun eigen lichaam, en het milieu in het verlengde daarvan. Ana en Zeljko's persoonlijke doelstelling inspireert anderen om enthousiast mee te werken aan de uitwerking en toepassing van natuurlijke mengsels die puur, eenvoudig en helend zijn.

 

In veel opzichten hebben we steeds meer het contact verloren met een aspect van ons wezen, waarin we intuïtief werkten met de grond, de natuurlijke wereld en Moeder Aarde. In een tijd waarin niets belangrijker is dan de klimaatcatastrofe die ons allen treft te helpen vertragen, en waarin we allemaal een morele en praktische rol te spelen hebben, is het uiterst verfrissend om op deze leuke, gezonde en creatieve manier deel uit te maken van de remedie. En om, terwijl we minder consumeren, ons hart te laten rusten op producten die prioriteit geven aan Gaia, geest, lichaam en ziel.

Vanwege de EU-verordening inzake voeding en gezondheid - zijn we zeer beperkt in het maken van voedings- of gezondheidsclaims over deze producten. Dit betekent niet dat u zelf geen informatie over deze producten kunt opzoeken op het internet.

Onze kleisoorten zijn:
Groene, Rode en Beige klei: Oorsprong Sardinië
Bentoniet: Herkomst Aquitaine Frankrijk
Kaolien: Herkomst Bretagne
Zeoliet: Herkomst Karpaten
Rhassoul: Oorsprong Marokko
Natuurlijk product
100% natuurlijk
Niet getest op dieren
Veganistisch
Glutenvrij
Geen ionisatie of bestraling

Er wordt geschat dat alle klei op de planeet, gelijkmatig verdeeld, een laag van een kilometer dik zou vormen - wat niet verwonderlijk is, aangezien klei ontleed gesteente is. Wat klei onderscheidt van andere soorten "vuil" is de grootte van de deeltjes, evenals moleculaire en chemische eigenschappen. De grootte is zeer belangrijk: een korrel grof zand valt in één seconde door 15 cm water, een korrel slib in vijf minuten, en een enkele korrel zeer fijne klei kan er wel 860 jaar over doen! Klei is zo langzaam, deels vanwege de vorm en de grootte - de deeltjes zijn dun en plat. Een enkele gram klei kan een oppervlakte hebben die groter is dan een voetbalveld. Die platheid helpt klei plastisch te maken - platte oppervlakken maken het gemakkelijk voor deeltjes om te kleven, zoals twee natte vellen papier. Naast grootte en vorm zijn kleideeltjes echter ook elektrisch geladen, wat betekent dat ze een enorme capaciteit hebben om klei of andere moleculen (inclusief water) aan te trekken en vast te hechten. Al deze eigenschappen maken klei tot de wonderbaarlijke, magische stof die het is.

 

Adsorptie versus absorptie

SLEUTELBEGRIP OVER DE KRACHT VAN KLEI OM TE ONTGIFTEN:

"Adsorptie" en "Absorptie" : twee woorden die op elkaar lijken, maar hun verschil is van cruciaal belang bij het begrijpen van de functies van kleimineralen. Lees hieronder om te ontdekken hoe positief geladen gifstoffen in je cellen, gebonden of gemagnetiseerd kunnen worden, door de negatief geladen klei moleculen en veilig uit je lichaam gehaald kunnen worden.

 

Adsorptie kenmerkt het proces waarbij stoffen zich hechten aan het buitenoppervlak van het adsorberende medium. De klei bezit onbevredigde ionische bindingen aan de randen van zijn minerale deeltjes. Het probeert op natuurlijke wijze aan deze bindingen te voldoen. Daartoe moet het in contact komen met een stof met een tegengestelde elektrische (ionische) lading. Wanneer dit gebeurt, worden de ionen die rond de buitenste structurele eenheden van het adsorberende medium en de stof worden vastgehouden, uitgewisseld.

De kleideeltjes zouden een negatieve elektrische lading hebben, terwijl onzuiverheden, bacteriën of toxines, een positieve elektrische lading hebben. Precies om deze reden wordt klei gebruikt om de colloïdale onzuiverheden in bier, wijn en cider te adsorberen. De onzuiverheden in wijn hebben een positieve lading en kunnen worden geagglomereerd (samengebracht) en verwijderd door een kleine hoeveelheid negatief geladen kleimateriaal in de wijn te roeren. De kleideeltjes trekken de onzuiverheden in de wijn aan en ze slaan samen neer (flocculeren).

Het proces werkt hetzelfde in het menselijk lichaam. Wanneer klei inwendig wordt ingenomen, worden de positief geladen gifstoffen aangetrokken door de negatief geladen oppervlakken van het kleimineraal. Er ontstaat een uitwisselingsreactie waarbij de klei zijn ionen verwisselt met die van de andere stof. Nu, elektrisch bevredigd, houdt het de toxine in suspensie tot het lichaam beide kan elimineren.

De term actief, of levend, duidt op de ionische uitwisselingscapaciteiten van een bepaald kleimineraal. De mate waarin de ionen van het klei-mineraal actief worden, bepaalt zijn classificatie als levend. Levende lichamen zijn in staat te groeien en hun vorm en grootte te veranderen door levenloos materiaal van bepaalde soorten in zich op te nemen en het om te vormen tot een deel van zichzelf. Geen enkel dood lichaam kan adsorberen. Het is fysiek onmogelijk.

 

Absorptie is een veel langzamer en ingewikkelder proces dan adsorptie. Hier werkt de klei meer als een spons, die stoffen in zijn interne structuur trekt. Om absorptie mogelijk te maken, moet de stof een chemische verandering ondergaan om door de barrière van het medium te dringen. Is dat eenmaal gebeurd, dan dringt de stof binnen tussen de eenheidslagen van de structuur. In plaats van dat bijvoorbeeld de giftige stoffen alleen aan de oppervlakte blijven kleven, worden zij in feite in de klei getrokken. Dit is de reden waarom absorberende klei wordt aangeduid als expandeerbare klei. Hoe meer stoffen de klei in zijn interne structuur absorbeert, hoe meer hij uitzet en de lagen opzwellen.

 

Elk kleimineraal met een lading in de binnenste laag is een absorberende klei. Een binnenste laag lading betekent dat er geladen ionen tussen de lagen zitten, die omgeven zijn door watermoleculen. Op die manier zal de klei uitzetten wanneer de te absorberen stof de ruimten tussen de gestapelde silicaatlagen vult. Sommige kleisoorten zijn zachter in hun absorptie, terwijl andere beslist radicaler zijn. Absorptie vindt plaats bij klei wanneer de klei deeltjes in zijn interne gelaagde structuur trekt, net als een spons. Kleimineralen hebben een binnenste laag lading die werkt als een absorberende stof en kan absorberen en zich binden met vele elementen die giftig zijn, zowel door de mens veroorzaakte als natuurlijke.

Oorsprong van klei

Waarschijnlijk was onze planeet oorspronkelijk een massa gesmolten materiaal. Toen dit materiaal afkoelde, stolde er een dunne film op het oppervlak, net zoals er zich een film vormt op het oppervlak van melk na het koken. Terwijl onze planeet afkoelde maar nog steeds vloeibaar was, zonken zware materialen zoals metalen naar het centrum van de planeet, zodat de andere materialen die op het oppervlak achterbleven een vrij uniforme samenstelling hadden. Zij koelden af en verhardden en vormden wat nu stollingsgesteenten en mineralen worden genoemd. Hier zijn enkele interessante feiten over de aarde zelf:

- De kern van onze aarde, die ongeveer 3.500 km dik is, bestaat uit vloeibaar ijzer en nikkel;

- Rond deze kern ligt een stroperige laag van nikkel en magnesium, die de mantel wordt genoemd. Deze is ongeveer 2.800 km dik;

- Bovenop deze mantel ligt het oppervlak van de planeet, een zeer dunne laag die de "huid" wordt genoemd, slechts 10 tot 70 km dik. Dit oppervlak wordt de schil of schors genoemd. Het is vast, en bestaat uit drie lagen:

1 - De diepste laag, de basaltlaag genoemd, bestaat voornamelijk uit magnesium en silicium, en vormt de bodem van onze oceanen;

2 - Bovenop de basaltlaag ligt een laag graniet, die de continentale korst wordt genoemd. Deze bestaat uit ten minste 75% silicium en aluminium. Deze twee oxiden zijn de belangrijkste elementen die in klei voorkomen;

3 - Boven deze twee lagen ligt het sedimentoppervlak.

Volgens geologen (Millot, 1983; Galàn, 2006) zijn er drie belangrijke geologische processen die aan de oorsprong van klei liggen. Deze zijn:
* overerving : (lokaal of verplaatst) Klei vormt zich uit silicaatgesteenten in de diepte en wordt al dan niet door tektonische beweging naar de oppervlakte verplaatst. Silicaat gesteenten zijn graniet, gneis, mica schist, schalie, lava, veldspaat en mica;
* transformatie : (tweede generatie klei) Klei wordt getransformeerd van de oorspronkelijke erfklei door te evolueren en zich aan te passen aan een nieuwe omgeving via een proces dat aggradatie of degradatie wordt genoemd;
* neoformatie : klei vormt een nieuwe uit verspreide elementen zoals ionen, die zich bijvoorbeeld op de bodem van een meer samenvoegen.
Naast de drie bovengenoemde mechanismen kunnen ook andere processen, diagenese en metamorfisme genaamd, de klei verder veranderen

 

Bernal suggereerde voor het eerst de rol van kleimineralen in de oorsprong van het leven vanwege de geordende ordening van de kleimineraaldeeltjes, het grote adsorptievermogen, de afscherming tegen ultraviolette straling, het vermogen om organische chemicaliën te concentreren en het vermogen om als polymerisatiesjablonen te dienen. Kleimineralen werden voorgesteld als mogelijk genetisch materiaal. Deze aantrekkelijke hypothese werd nog niet gestaafd door experimentele gegevens. Er werden vele experimenten uitgevoerd om biologische eenhandigheid in verband te brengen met de chemie van kleimineralen, maar overtuigende gegevens werden niet verkregen. Kleimineralen fungeren echter als zeer efficiënte katalysatoren bij de polymerisatie van aminozuren en nucleotiden, en ondersteunen zo het mogelijke bestaan van een RNA-wereld die voorafgaat aan een cellulaire wereld. RNA geadsorbeerd aan kleimineralen kan worden ingekapseld in blaasjes. Eenmaal gevormd kunnen dergelijke blaasjes groeien door vetzuren op te nemen en zich delen, waardoor de blaasjes zich kunnen vermenigvuldigen door cycli van groei en deling. De tot dusver verkregen gegevens wijzen erop dat kleimineralen een actieve rol hebben gespeeld bij de abiotische oorsprong van het leven.

Referentie

Millot G (1964). Géologie des argiles, Masson, Parijs.
Galàn E (2006). In Handbook of clay science, hoofdstuk 14, Elsevier ed.
Caillère S, Hénin S, Rautureau M (1982). Minéralogie des argiles, 2e édition, 2 tomes, Masson , Paris.
jade-allegre.com
sciencedirect.com/science/article/pii/B978008098258800016X
GEOLOGISCHE OORSPRONG VAN KLEI

Klei ontstaat door erosie van het gesteente waaruit de aardkorst is opgebouwd. Deze erosie is universeel, permanent en continu. Elke dag vormt zich meer klei dan de mens kan ontginnen voor al zijn industriële toepassingen.

Oorspronkelijk was de aarde een massa materie in smelting. De zwaarste materialen, zoals metalen, verzonken in de diepere lagen. Dit proces vormde oppervlaktelagen van bijna uniforme chemische samenstelling. Daarna koelde de aarde af, en de bovenste laag stolde en vormde een korst, die een kokende binnenmassa omsloot. De verticale stuwkracht van het gesteente, samengedrukt en opgetild tijdens het afkoelingsproces, creëerde de eerste bergen. Het gesteente dat door de afkoeling van deze smeltmassa is ontstaan, wordt stollingsgesteente genoemd.

Gemiddelde samenstelling van het stollingsgesteente:

 

Silica 59,0 %

Aluminiumoxide 15,3 %

Ijzeroxide 7,0 %

Calciumoxide 5,0 %

Natriumoxide 3,8 %

Magnesiumoxide 3,5

Kaliumoxide 3,1

Titaanoxide 1,0 %

Water 1,0 %

Overige 1,1 %

De aardkorst bestaat in hoofdzaak uit een zeer klein aantal oxiden. Silica en aluminiumoxide maken 75% uit en deze twee oxiden zijn ook de voornaamste elementen waaruit klei is opgebouwd. Tijdens de afkoeling van de aarde werden verschillende mineralen gevormd. Variaties in de samenstelling van de gesmolten materie en verschillende afkoelingsomstandigheden hebben een grote verscheidenheid aan mineralen doen ontstaan. Van de honderden geïdentificeerde mineralen zijn de meeste betrekkelijk zeldzaam en slechts vijf ervan maken meer dan 90 % van de aardkorst uit. Veldspaat is veruit het meest voorkomende mineraal.
Bij benadering de percentages van de mineralen die de aardkorst vormen:

Veldspaten 59,5 %
IJzer-magnesiumgroep 16,8 %
Kwarts 12 %
Biotiet 3,8 %
Titaan en composieten 1,5 %
Divers 6,4 %

Ongeveer twee miljard jaar geleden begon het proces van geologische transformatie dat invloed had op stollingsgesteenten; de gasvormige atmosfeer en de aardkorst reageerden met elkaar. Het vocht in de atmosfeer, dat aanvankelijk werd verdampt, condenseerde tot stortregens die gedurende miljoenen jaren vielen.

Deze regen was de belangrijkste factor van de geologische transformaties. Het water spoelde geleidelijk alle oplosbare materie uit het gesteente en voerde deze naar de zee, waardoor de oceanen werden gevuld. De aanwezigheid van zout in de oceanen bewijst het vermogen van regenwater om mineralen op te lossen. Naast zijn chemische werking als een oplosmiddel, heeft water ook een mechanische beweging. De schurende werking van neerslag, bevriezing en ontdooiing, alsmede het verpletteren van het gesteente door stromen, beken en rivieren desintegreerden het gesteente door het in steeds kleinere deeltjes te splitsen.