Wat is diatomeeënaarde?

Het hoofdbestanddeel van diatomeeënaarde is siliciumdioxide. Deze natuurlijk voorkomende stof wordt gewonnen uit oude meerbeddingen. Het is samengesteld uit diatomeeën die in de loop van duizenden jaren zijn gefossiliseerd in oude zoetwatermeergebieden.

Diatomeeënaarde zijn de gefossiliseerde schelpen van microscopisch kleine waterorganismen, diatomeeën genaamd. Diatomeeën zijn eencellige planten (algen of fytoplankton) die de voornaamste voedselbron zijn voor het leven in zee. Deze planten maken al sinds de prehistorie deel uit van de ecologie van de aarde, maar hun soorten komen ook vandaag nog voor in zowel zoute als zoete wateren over de hele wereld.

Diatom Nutri bestaat voor 89 - 95 procent uit amorfe silica.  Naast een zeer hoog siliciumgehalte bevat het ook 15 essentiële sporenelementen, waaronder fosfor, selenium, calcium, natrium, kalium, magnesium, koper, zink en ijzer.

Food grade diatomeeënaarde is een natuurlijk poeder dat op een zuiver fysische/mechanische manier werkt, niet "chemisch" en dus geen chemische toxiciteit heeft. Food grade DE heeft GEEN geur.

Silica alleen is in feite cruciaal voor botten, pezen, huid, kraakbeen en bloedvaten. Kiezelzuur komt voor in de bloedstroom en in belangrijke organen zoals de lever, het hart en de longen.  

Naast de sporenmineralen zijn Fossil Shell Flour deeltjes negatief geladen.  Zware metalen, bacteriën en virussen, pesticiden en medicijnresten, E-Coli zijn allemaal typisch positief geladen.  

Diatom Nutri bestaat voor 89 - 95 procent uit amorfe silica. Naast een zeer hoog siliciumgehalte bevat het ook 15 essentiële sporenelementen, waaronder fosfor, selenium, calcium, natrium, kalium, magnesium, koper, zink en ijzer.

Food grade diatomeeënaarde is een natuurlijk poeder dat op een zuiver fysische/mechanische manier werkt, niet "chemisch" en dus geen chemische toxiciteit heeft. Food grade DE heeft GEEN geur.

 

Het draait allemaal om de silica.

 

Zoals ik al eerder zei, bestaan de schelpen van diatomeeën voornamelijk uit silica (in de scheikunde bekend als siliciumdioxide). Siliciumdioxide is een van de meest overvloedige mineralen op de planeet, maar het grootste deel ervan is in een vorm die niet door de mens kan worden opgenomen, en er zijn maar weinig voedingsmiddelen die een voldoende hoeveelheid van de opneembare vorm bevatten om in de hoeveelheid te voorzien die ons lichaam nodig heeft. Silica is het belangrijkste sporenmineraal voor de menselijke gezondheid. Het speelt een belangrijke rol in veel lichaamsfuncties en heeft een directe relatie met de opname van mineralen. Voedingsdeskundigen zeggen dat voor een optimale gezondheid het gemiddelde menselijke lichaam ongeveer zeven gram kiezelzuur moet bevatten, een hoeveelheid die veel groter is dan die voor andere belangrijke mineralen zoals ijzer en calcium. Kiezelzuur is te vinden in voedingsmiddelen als alfalfa, bieten, bruine rijst en haver. Paprika's en groene bladgroenten leveren ook kiezelzuur, terwijl asperges, aardperen, peterselie, zonnebloempitten en graanschillen, zoals gerst, gierst en tarwe, kleinere hoeveelheden bevatten.

Jaren geleden was de hoeveelheid silica in ons voedsel voldoende, maar met de uitgeputte bodems van vandaag, wordt slechts ongeveer een derde van de silica die ons lichaam nodig heeft, geleverd in ons voedsel. In onze jeugd, absorberen en onderhouden onze weefsels hoge niveaus van silica - waardoor ons lichaam flexibel, veerkrachtig en energiek blijft - maar als we ouder worden, en als onze voedingsbronnen van silica niet aan onze behoeften voldoen, dalen onze silica niveaus gestaag tot ze bijna onbestaande worden. Het is zelfs zo dat 80% van al het silica in ons lichaam opgebruikt is tegen de tijd dat we volwassen zijn.

 

Tekenen van een siliciumtekort

 

Siliciumdioxide speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van gezonde botten, tanden, huid, pezen, bloedvaten, nagels en haar. Dit basismineraal dient als bouwsteen voor een groot deel van de structuur van uw lichaam.

Siliciumdioxide is noodzakelijk voor de instandhouding van vele structuren en functies. Het siliciumdioxide dat je inneemt is bijna zoals het beton in een hoog gebouw: als het samenwerkt met andere mineralen, kan het een duurzame en functionele structuur bouwen. Maar als je het basismineraal weghaalt waarvan je lichaam zo veel gebruikt, kun je bijwerkingen beginnen te zien.

Als je lijdt aan een tekort aan silica, wordt je huid slapper, worden je nagels zwakker en wordt je haar broos. Haar is meestal het eerste dat de tekenen van een lage silica inname vertoont. De gemiddelde volwassen mens heeft tussen de 100.000 en 150.000 haren op zijn hoofd en elke dag vallen er gemiddeld 100 haren uit. Maar bij de gemiddelde mens groeit ongeveer hetzelfde aantal haren terug. Bij een tekort aan silica valt het aantal haren dat elke dag begint te groeien sterk terug. Dit leidt tot dunner wordend haar en, uiteindelijk, kaalheid.

 

Deficiëntie
Sommige mensen die last hebben van haaruitval moeten gewoon hun silica inname verhogen om de groei weer terug te zien. D.E. is een uitstekende minerale bron van silica en voor de allerbeste resultaten is het goed om het te combineren met het eten van wat plantaardige silica zoals wordt gevonden in heermoeskruid of gierstkorrels. Zoals bij veel voedingsveranderingen kan het een paar weken duren voordat je nieuwe haargroei opmerkt, het duurt even voordat zich nieuw haar onder je hoofdhuid begint te ontwikkelen.

Aan de andere kant, zelfs als je geen tekort hebt, kan het hebben van extra silica in je systeem wonderen doen voor je haar, huid en nagels. Zoals eerder gezegd, gebruiken veel bedrijven silica als een primair ingrediënt voor gezond haar en huid supplementen; zelfs als je gewoon op zoek bent naar beter haar, is een silica supplement zoals D.E een eenvoudige manier om verandering te zien in slechts een paar weken.

Als je goed haar wilt, maar bang bent om geld uit te geven aan dure supplementen, weet dan dat onze food grade D.E het meest kosteneffectieve silica supplement op de markt is.

 

We Eat Clay
PDF – 248,4 KB 51 downloads