Bij elke bestelling ontvang je een gratis uniek handgemaakt geschenk <3

Waarom geuren?

Geuren hebben de kracht om ons goed te doen voelen. Misschien voert een vleugje rozen je terug naar de familietuin. Of zorgen dennennaalden ervoor dat een kampeertrip uit vervlogen tijden opnieuw tot leven komt. Maar het is niet alleen een kwestie van geheugen. Geuren bestaan uit honderden verschillende moleculen. De magische kracht van een geur ontstaat omdat die minuscule partikels het limbische systeem van de hersenen prikkelen. In dit gebied van onze hersenen situeert zich niet alleen het geheugen maar ook stemming, emotie en de zogeheten homeostase of de eigenschap van ons organisme om evenwicht te bewaren bij verstoring. Geuren kunnen ons dus afhankelijk van hun samenstelling op heel specifieke manieren beïnvloeden. En ze doen dit ook ongelooflijk snel. Daarom zijn geuren zo geweldig krachtig.

 

Waarom een AromaStick?

Er zijn drie elementen die de effectiviteit van geuren bepalen:

1. De hoeveelheid geurmoleculen die de neus bereiken. Hoe hoger de concentratie die je inhaleert, hoe groter het aantal en type receptoren dat wordt gestimuleerd dus hoe krachtiger de reactie.
2. Hoelang je met een geur in contact komt. Gewenning zorgt ervoor dat het effect verzwakt naarmate je langer aan een aroma wordt blootgesteld.
3. Hoe je een geur opneemt. Inhaleren transporteert de geurmoleculen meteen naar de olfactorische receptoren. Samen met de mechanische signalen die het lichaam meestuurt, verbetert dit de geursensatie.

Hou je geen rekening met deze drie factoren dan zal het gebruik van een geur nooit meer zijn dan een aangenaam vluchtig aroma.

Met een AromaStick voert elk snuifje de geuren instant naar de neus zonder verlies van kwaliteit of kwantiteit en zonder dat het effect verwatert door te lange blootstelling aan de omgeving. Feit is dat AromaSticks in die mate doeltreffend zijn dat ze het lichaam tot 300% efficiënter beïnvloeden dan geuren die in een kamer verspreid worden ( Schneider 2016 ). Vandaar ook dat professionele atleten, klinische praktijken en ziekenhuizen er tegenwoordig dankbaar gebruik van maken.

En het is meer dan dat. De AromaStick is een neusinhaler die speciaal ontworpen is om vanaf de eerste stap in het ontwikkelingsproces uitsluitend met etherische oliën te werken. Zo zorgen wij ervoor dat elke snuif alleen maar pure organische oliën bevat en niets anders.

De technologie van de suspensiefilter

De AromaStick inhaler is ontwikkeld op basis van de gepatenteerde technologie van de suspensiefilter en heeft daardoor een aantal belangrijke pluspunten :

1. De centrale filter in de buis zorgt voor een perfecte luchtstroom en een maximale opname van de geurmoleculen bij elke snuif.
2. De filter voorkomt dat de oliën in contact komen met de buis zelf. Op die manier wordt diffusie van oliën in het plastic omhulsel vermeden. Zo garanderen we bij elke inhalatie ook de beste kwaliteit.
3. Vullen gebeurt vacuüm wat elke vorm van contaminatie uitsluit.Onderzoek

Het is een triestige realiteit dat er over etherische oliën veel halve waarheden en manke beweringen worden verspreid die schaamteloos worden verkocht als wetenschappelijk onderbouwde feiten. En die situatie zinde ons niet. Dus besloten we onze producten te laten testen om er zeker van te zijn dat ze effectief ook echt doeltreffend zijn. We werken nu samen met onafhankelijke onderzoeksinstituten en universiteiten verspreid over heel Europa met als doel u een product aan te bieden dat niet alleen heerlijk geurt maar ook effectief doet wat het belooft.

De AromaStick is grondig getest via at random en zogeheten dubbelblind methodes die placebo-effecten uitsluiten. Onderzoeksdoelstelling is controleren of ons product de claims die we maken ook effectief inlost. We zijn oprecht blij te kunnen melden dat onze studies ook in bredere wetenschappelijke kringen aanvaard worden en dat dusver acht van onze studies gepubliceerd zijn in academische tijdschriften waarvan de bijdragen kritisch doorgelicht worden door collega wetenschappers. Onze producten en onze aanpak zijn ondertussen internationaal erkend en we worden regelmatig gevraagd om ons werk te komen toelichten op tal van academische conferenties over de hele wereld.

Zoals je kan zien zijn we bijzonder geïnteresseerd in de wetenschap achter de AromaStick, reukzin en geuren. We engageren ons dan ook om continu te investeren in research en ontwikkeling om je de best mogelijke producten te kunnen aanbieden.

Hieronder vind je een overzicht van alle onderzoeken die tot nu toe zijn gepubliceerd.

 1. Inhaler etherische (AromaStick®) verbetert hittetolerantie in de Hot Immersion Test
 2. Schneider, R. (2020) Inhaler etherische olie (AromaStick®) verbetert hittetolerantie in de Hot Immersion Test (HIT). Resultaten van twee gerandomiseerde, gecontroleerde experimenten. Journal of Thermal Biology, 87, 102478.

 3. Seizoensgebonden allergische rhinitis doeltreffend verzacht met een etherische olie-inhaler. (AromaStick®): resultaten van een gerandomiseerde, gecontroleerde en dubbelblinde effectiviteitsstudie
 4. Schneider, R. (2019). Seizoensgebonden allergische rhinitis doeltreffend verzacht met een etherische olie-inhaler. (AromaStick®): resultaten van een gerandomiseerde, gecontroleerde, dubbelblinde effectiviteitsstudie. The Natural Products Journal, 9, 39-46.

 5. Medische aromatherapie herzien - Basismechanismen, kritiek en een nieuwe ontwikkeling
 6. Schneider, R., Singer, N., Singer, T. (2018) Medische aromatherapie herzien – Basismechanismen, kritiek en een nieuwe ontwikkeling. Human Psychopharmacology: Clinical & Experimental, 34, e2683.

 7. Frisse lucht inademen: de zuurstofverzadiging van het arteriële bloed wordt verhoogd door het gebruik van een etherische olie-inhaler (AromaStick®)
 8. Schneider, R. (2017) Frisse lucht inademen: de zuurstofverzadiging van het arteriële bloed wordt verhoogd door het gebruik van een etherische olie-inhaler (AromaStick®). Resultaten van een prospectieve, gecontroleerde en experimentele studie met gezond testpubliek. Current Respiratory Medicine Reviews, 13, 213-220.

 9. Onderzoek naar het gebruik van een specifiek samengestelde geurinhaler (AromaStick®) in correlatie met gewichtsverlies: overzicht van de resultaten van een tweeledige, gerandomiseerde en gecontroleerde effectiviteitsstudie
 10. Singer, N. & Schneider, R. (2017). Onderzoek naar het gebruik van een specifiek samengestelde geurinhaler (AromaStick®) in correlatie met gewichtsverlies: overzicht van de resultaten van een tweeledige, gerandomiseerde en gecontroleerde effectiviteitsstudie. International Journal of Clinical Aromatherapy, 12, 16-24.

 11. De weg van pijn naar plezier : nieuw ontwikkelde etherische olie-inhaler (AromaStick®) verandert de dynamiek van pijn en verhoogt het welzijn. Resultaten van twee gerandomiseerde, gecontroleerde documentatiestudies.
 12. Schneider, R. (2017). De weg van pijn naar plezier : nieuw ontwikkelde etherische olie-inhaler (AromaStick®) verandert de dynamiek van pijn en verhoogt het welzijn. Resultaten van twee gerandomiseerde, gecontroleerde documentatiestudies. Current Psychopharmacology, 6, 136-147.

 

Praktisch relevante stress verlichtende effecten van olfactorische stimuli gegenereerd door een speciaal samengestelde geurinhaler (AromaStick®): Overzicht van een eerste reeks onderzoeken die diverse randvoorwaarden testen

Singer, N. & Schneider, R. (2017). Praktisch relevante stress verlichtende effecten van olfactorische stimuli gegenereerd door een speciaal samengestelde geurinhaler (AromaStick®): Overzicht van een eerste reeks onderzoeken die diverse randvoorwaarden testen. International Journal of Clinical Aromatherapy, 11, 48-58.

Directe inhalatie van specifiek samengestelde geurcomposities (AromaStick®) verlengt de aandacht en verbetert de visuele scansnelheid

Schneider, R. (2016). Directe inhalatie van specifiek samengestelde geurcomposities (AromaStick®) verlengt de aandacht en verbetert de visuele scansnelheid Applied Cognitive Psychology, 30, 650-654.

 

Er hangt iets in de lucht: het testen van de werkzaamheid van een nieuwe olfactorische methode gericht op stressverlichting (AromaStick®)

Schneider, R. (2016). Er hangt iets in de lucht: het testen van de werkzaamheid van een nieuwe olfactorische methode gericht op stressverlichting (AromaStick®). Stress en gezondheid, 32, 411-426.